Staatssecretaris onder indruk van sanering terrein Thermphos

Staatssecretaris onder indruk van sanering terrein Thermphos

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft een bezoek gebracht aan het voormalige Thermphos. Ze kreeg een rondleiding over het terrein en werd bijgepraat over de stand van zaken rond de sanering van de fosforfabriek door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en Daan Schalck van North Sea Port.

De fosforfabriek in Vlissingen-Oost ging in 2012 failliet. De schoonmaak van het terrein, dat zwaar vervuild is met fosfor, asbest en nucleair materiaal, is een complexe en dure klus. Thermpos is geen onbekend terrein voor Van Veldhoven. Ze is eerder al eens op bezoek geweest toen ze nog Kamerlid was. “Je ziet dat er enorm hard gewerkt wordt om de vervuiling weg te werken, aan de ene kant mooi en nodig, aan de ander kant jammer dat een toen werkende fabriek er gewoon niet meer is.”

De verwachting is dat eind volgend jaar de sanering van het vervuilde terrein is afgerond, een jaar eerder dan waar eerder van uit werd gegaan. Van de ruim 80 miljoen euro die de sanering kost, betalen de overheid, de eigenaar North Sea Port en de provincie een derde deel. Wie de nieuwe gebruiker van het terrein wordt, is nog niet bekend.

Bron: Omroep Zeeland, 11 februari 2019

Movere is betrokken bij uw organisatie!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.