Over Movere

Betrokken en gemotiveerde medewerkers presteren beter!

Movere Advies BV is in 2008 opgericht door Martin Overeem. In zijn werk als interimmanager herkende hij gelijke patronen waarin, ondanks heldere structuren, werkafspraken, functiebeschrijvingen et cetera, gedoe ontstaat in de samenwerking. Betrokken managers en medewerkers voelen dat er ‘iets speelt’, maar het lukt maar niet om dit te duiden en onder woorden te brengen. Al snel worden veelbelovende universele managementmethoden ingezet, themabijeenkomsten georganiseerd of worden ‘de teugels strakker aangetrokken’. Helaas leveren deze interventies meestal geen blijvend resultaat.

Medewerkers voelen zich vervolgens steeds minder verbonden aan hun organisatie waardoor de motivatie afneemt. Onnodige kosten, productieverlies, ziekte of vertrek van waardevolle mensen zijn het gevolg…

Ondertussen dwingen maatschappelijke ontwikkelingen organisaties juist om energieker en meer flexibel te zijn. En hiervoor zijn juist betrokken en gemotiveerde werknemers nodig die samenwerken! Met Movere Advies draagt Martin bij aan beter presterende organisatie waarin mensen écht samenwerken en samen onnodig gedoe voorkomen.

Om zich verder te specialiseren in organisatiedynamiek en samenwerking in organisaties studeerde Martin Organisatie, Cultuur en Management aan de faculteit Organisatie- en Bestuurswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Martin Overeem

“Iedere verandering leidt tot een zekere spanning in de samenwerking. Daarom vind ik het belangrijk om te weten hoe dit werkt en hoe we dit gezamenlijk positief kunnen beïnvloeden. Gedreven door mijn interesse in leren en ontwikkelen rond samenwerken en veranderen ondersteun ik organisaties om nog beter te presteren.”